fbpx
Advies nodig? Bel 0570 760 670. Ben je al klant? Bel dan 088 010 63 10.

3 redenen waarom zakelijk whatsappen onhandig is

 


En is er een veilig en handig alternatief?

We gebruiken allemaal WhatsApp. Zowel zakelijk als privé. Want eerlijk is eerlijk: het is ideaal in gebruik. Maar aan appen met je collega’s zitten meer nadelen en risico’s dan je in eerste instantie realiseert. De belangrijkste zetten we op een rij:

  1. Het verstoort de balans tussen werk en privé
    Het is een probleem dat iedereen kent: zit je eindelijk lekker in je concentratie op het werk, komt er een melig GIFje in je vrienden- of familie-app. Plof je ’s avonds thuis op de bank na een lange dag, appt een collega ‘nog even’ over die lastige klant die belde. Met Whatsapp vervaagt de grens tussen werk en privé heel makkelijk. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten.
  1. Het is onveilig
    Maar naast het persoonlijke ongemak brengt het gebruik van WhatsApp ook veiligheidsrisico’s met zich mee. Want het is vrij makkelijk voor te stellen dat er bijvoorbeeld namen, foto’s of bedrijfsgegevens worden doorgestuurd tussen collega’s. Die gegevens worden allemaal opgeslagen op Amerikaanse servers (waar de privacywetgeving héél anders is dan in Nederland) en op persoonlijke telefoons van jou en je collega’s. Wat als iemand zijn telefoon kwijtraakt, gehackt wordt of ontslag neemt? Een datalek ligt op de loer. En dat kan desastreus zijn voor je bedrijf.
  1. Goed beheer is (bijna) onmogelijk
    Scroll eens door je WhatsApp-lijst en tel in hoeveel groepsapps je zit. Veel mensen schrikken van het aantal. WhatsApp-groepen ontstaan namelijk rond een goed idee, een project of activiteit. Maar dat leidt tot een wildgroei aan apps met verschillende beheerders en deelnemers. Je ziet allemaal 06-nummers, van mensen die je soms nauwelijks kent, die je steeds weer moet toevoegen om het begrijpelijk te houden. En wie voegt eigenlijk belangrijke nieuwe leden toe, zodat ook zij de goede informatie krijgen? En wie verwijdert mensen die uit dienst treden (misschien wel naar een concurrent)? De verantwoordelijkheid, en daarmee goed beheer, is moeilijk te waarborgen.

Hoe kun je slim zakelijk appen?
Met een goede balans tussen werk en privé en met oog voor dataveiligheid? Gelukkig is er nu een veilig en handig alternatief dat wél aan het niveau van WhatsApp komt. En dat is Microsoft Teams. Deze snelst groeiende app ooit (!) van Microsoft heeft praktisch alle gemakken van WhatsApp, maar dan nog meer.

Wat maakt Microsoft Teams uniek?
Microsoft Teams werkt bijna hetzelfde als WhatsApp. Ware het niet dat het veel geschikter is als zakelijke app-oplossing. Microsoft Teams koppelt naadloos met OneDrive en Office 365, waardoor je Word-, Excel- of Powerpointbestanden makkelijk deelt. Bovendien gebeurt alles in een veiliger omgeving dan WhatsApp. Microsoft is namelijk gebonden aan strenge Europese AVG-regels, waardoor je kunt vertrouwen op zorgvuldige opslag van je gegevens. Wil je dus slim zakelijk appen en werk en privé gescheiden houden, dan is Microsoft Teams de meest complete oplossing.

Meer weten?
Wil je weten wat Teams voor jouw organisatie kan doen? Kom naar één van onze seminars of neem contact op en we ontdekken graag wat we voor je kunnen betekenen.


We helpen jou graag

Wil je makkelijker en prettiger werken en wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Onze medewerkers vertellen je graag meer!

"Het persoonlijk contact maakt dat er heel snel geschakeld kan worden".
Tina Kos
"De service bij onze verhuizing was uitstekend. Op onze nieuwe locatie konden we direct weer aan het werk. Als IT-bedrijf moet ons internet snel en betrouwbaar zijn. De korte lijnen met Easy Office Online en de snelle service maakt hen een betrouwbare partner. Het is prettig om met ons hele pakket: internet, VoIP en mobiel bij een service gerichte partij te zitten".