fbpx
Advies nodig? Bel 0570 760 670. Ben je al klant? Bel dan 088 010 63 10.

8 april 2019

Denk je alles voor elkaar te hebben…


HOE ONDERNEMERS TEN PROOI VALLEN AAN CYBERCRIMINELEN
Onlangs haalde de eigenaar van een autobedrijf het nieuws, omdat hij slachtoffer was geworden van een cyberaanval. Van gijzelsoftware om precies te zijn. Vervelend, want deze software zorgde ervoor dat alle data versleuteld werd en de eigenaar dus nergens meer bij kon. En kan. Het komt steeds vaker voor; één klik op een verkeerde link kan er al voor zorgen dat je volledig out of business bent. Hieruit blijkt wel dat we meer en meer afhankelijk zijn van onze computer. Hoog tijd dus om je hiertegen te wapenen!

MINI CLOUD
De eigenaar van het autobedrijf dacht alles goed voor elkaar te hebben. Hij maakte immers elke avond backups van zijn beide bedrijven middels een soort mini-cloud. Dat deed hij door een harde schijf bij beide bedrijven te plaatsen en deze vervolgens ’s avonds de gegevens naar elkaar uit te laten wisselen. Niks mis mee zou je denken. Totdat hij een verkeerde link aanklikte en deze ‘cloud’ versleuteld werd…

HOE HET VOORKOMEN KAN WORDEN
Het is natuurlijk schandalig dat ondernemers op deze manier ten prooi vallen aan cybercriminelen. Als we de experts mogen geloven is het echter niet meer de vraag óf het je gaat overkomen, maar wanneer. Daarom zetten wij graag even op een rij waar je aan moet denken.

  • Gebruik je gezond verstand als het om de veiligheid van je data gaat. Komt de link of een zipbestand van een onbekend bedrijf of persoon? Delete het dan meteen!
  • Houd je antivirusprogramma’s up-to-date. Dit geldt ook voor de software die op je computer draait. Hoe actueler, hoe lastiger het is om ‘binnen’ te komen.
  • Zorg voor goede backups. Het liefst in de cloud en met gebruik van versiebeheer. Maak je liever gebruik van een harde schijf? Sluit deze dan alleen aan voor het maken van een backup en ontkoppel hem daarna weer. Zo voorkom je dat je externe schijf ook besmet wordt.

DATA IN DE CLOUD
Voor de eigenaar van het autobedrijf zit alle data al geruime tijd achter slot en grendel, waardoor zij nu druk bezig zijn met het opnieuw invoeren van alle gegevens. Dit had voorkomen kunnen worden door daadwerkelijk in de cloud te werken. De kans dat daar een cyberaanval plaatsvindt is vele malen kleiner. Bovendien is de beveiliging hiervan de verantwoordelijkheid van de aanbieder. En dat is tegenwoordig echt wel goed geregeld. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.


We helpen jou graag

Wil je makkelijker en prettiger werken en wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Onze medewerkers vertellen je graag meer!

"Easy Office Online is zeer klantvriendelijk
met een goede helpdesk."
Robin Homoet
"Voorheen regelden we de telefonie via KPN, maar we waren ontevreden over de klantvriendelijkheid en support. Daarom zijn we overgestapt naar bellen in de cloud van Easy Office Online. Het bedrijf heeft korte lijnen en ze pakken snel dingen op."