fbpx
Advies nodig? Bel 0570 760 670. Ben je al klant? Bel dan 088 010 63 10.

november 2019

Word jij ook gek van al die wachtwoorden?  


Heb jij voor elke online toegang een ander veilig wachtwoord? Kun je ze ook onthouden zonder spiekbriefjes of documenten op je computer of smartphone? Wij kennen de uitdaging. Naast onze eigen wachtwoorden beheren wij wachtwoorden van onze klanten voor toegang tot o.a netwerkapparatuur.

Hoe doen wij dat?
Wij gebruiken LastPass. Dit is een online wachtwoord-manager voor een veilig beheer van alle wachtwoorden in jouw organisatie.
Je kunt Lastpass zien als een kluis voor al je wachtwoorden. Je maakt bij het aanmelden van Lastpass een hoofdwachtwoord aan. Dit is de toegang tot jouw kluis. Dit hoofdwachtwoord maak je enorm moeilijk door middel van willekeurige woorden met letters, cijfers etc. Daarna hoef je alleen dit hoofdwachtwoord te onthouden. 

Opgeslagen in jouw kluis
Iedere keer als je inlogt op een (nieuwe) website zal LastPass vragen of het de inloggegevens moet onthouden. Hierna worden al jouw gegevens automatisch ingevuld en opgeslagen in jouw kluis. Je kunt in de Lastpass-kluis al je wachtwoorden veilig bewaren en gebruiken wanneer je ergens moet inloggen.

Wachtwoord generator
Om het nog veiliger te maken heeft Lastpass een wachtwoordgenerator. Deze genereert een veilig wachtwoord dat aan alle eisen voldoet, zoals hoofdletters, cijfers en vreemde tekens. Ideaal ook om eenvoudige wachtwoorden te vervangen. Deze wachtwoorden zijn veel lastiger te hacken dan de meeste wachtwoorden die jezelf bedenkt.

Wachtwoorden delen met collega’s
Vaak hebben bedrijven één toegang tot bepaalde websites of portalen en worden wachtwoorden gedeeld met collega’s. Dat kan heel eenvoudig met LastPass. Zo hoeven wachtwoorden niet naar elkaar te worden gemaild en bepaal je zelf wie er toegang heeft.

De volgende stap
Een goed wachtwoord is slechts één van de stappen naar veiliger werken. Meer weten over de veilige en moderne werkplek? Neem dan contact met ons op.


We helpen jou graag

Wil je makkelijker en prettiger werken en wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Onze medewerkers vertellen je graag meer!

"Het volledige beheer hebben we naar volle tevredenheid uitbesteed"
Harold Vreeman
"Om de groei beheersbaar te houden was er een professionaliseringsslag nodig van alle (flexibele) digitale werkplekken in Nederland. Easy Office Online heeft dat wat er nodig was snel en vakkundig in kaart gebracht en vervolgens gestructureerd omgezet naar een professionele cloudoplossing. Het volledige beheer hebben we naar volle tevredenheid uitbesteed en onze focus ligt hierdoor weer op de corebusiness."