Hoe veilig zijn de gegevens
van jouw bedrijf?
Hoe veilig zijn de gegevens van jouw bedrijf?

Als ondernemer komt er heel wat op je af. Je moet niet alleen
op de hoogte zijn van ontwikkelingen binnen je vakgebied, maar
er ook garant voor staan dat de gegevens die jouw bedrijf
beheert in veilige handen zijn.

Wat kunnen wij
voor jou betekenen?

Ten eerste bieden wij een gratis cybersecurity adviesgesprek aan. Door een aantal gerichte vragen over jouw huidige digitale infrastructuur, software en werkwijze maken wij jou bewust welke risico's jouw organisatie loopt.

Maak gelijk een afspraak met één van onze adviseurs

Onze basisprincipes voor veilig digitaal werken

Zorg voor bewustwording van de risico’s

Iedereen binnen een onderneming moet zich bewust zijn van de risico’s. Besteedt er nadrukkelijk aandacht aan. Het nemen van organisatorische maatregelen kost niets. Het zit hem in wachtwoorden, oplettendheid, beveiliging. Het vergrendelen van de computer als je wegloopt van je werkplek, het intrekken van autorisaties van mensen die uit dienst treden en het maken van back-ups van belangrijke zaken. Bedenk een oplossing voor risicovol gebruik van sociale media. Al deze dingen kosten geen geld, alleen moeite en tijd, maar het resultaat is het dubbel en dwars waard!

Gebruik een wachtwoordmanager

Heb jij voor elke online toegang een ander veilig wachtwoord? Kun je ze ook onthouden zonder spiekbriefjes of documenten op je computer of smartphone? Wij kennen die uitdaging. Wij adviseren LastPass, een online wachtwoordmanager. Dat is een digitale kluis voor een veilig beheer van alle wachtwoorden in jouw organisatie. Met LastPass deel je wachtwoorden op een veilige manier met je collega’s.

Zorg voor goede automatische backups

In ons dagelijks werk horen we het veel ondernemers zeggen: ik sla mijn bestanden op in de Cloud, dan wordt alles automatisch tot het einde der tijden voor me opgeslagen. Net zoals gegevens voorheen op de lokale server werden opgeslagen en bewaard. Klinkt logisch, toch? Inderdaad. Maar het is niet wat in de praktijk gebeurt. In deze blog gaat Microsoft 365-specialist Tom klein Koerkamp in op de noodzaak van een goede back-up van jouw gegevens.

Stel overal Multi-Factor Authenticatie (MFA) in

Veel organisaties gebruiken alleen een gebruikersnaam en wachtwoord. Dat is erg kwetsbaar. Uit onderzoek blijkt dat zelfs tweederde van de gebruikers hetzelfde wacht- woord voor meerdere accounts gebruikt. MFA is verzamelnaam voor alle methodes waarbij de gebruiker minimaal twee stappen succesvol moet doorlopen om in te loggen. Dat kan grote gegevenslekken veroorzaken. MFA veiliger methode is dat je naast het ingeven van je inlognaam en wachtwoord een tweede sleutel nodig hebt om in te kunnen loggen. Alleen deze combinatie zorgt ervoor dat je toegang krijgt. Met de digitale werkplek werken is MFA beschikbaar, waarbij autorisatie via een app op je smartphone dient als extra beveiligings- stap.

Houd je apparaten en software up-to-date

Producenten van apparaten en software zijn doorlopend bezig om hun producten door te ontwikkelen. Door middel van updates komen de nieuwste functionaliteiten bij de eindgebruikers terecht. Ontdekte kwetsbaarheden of een betere beveiliging worden ook via updates aangeboden. Installeer dus in elk geval altijd direct de meest recente beveiligingsupdates zodat je zo goed als mogelijk beveiligd bent.

Wil je liever <strong>persoonlijk advies</strong> ontvangen?

Wil je liever persoonlijk advies ontvangen?

Neem vrijblijvend contact op met Stefan. Hij vertelt je graag meer over onze diensten en denkt graag mee over mogelijke oplossingen.

Maak gelijk een afspraak voor een adviesgesprek

BrinQer
Caretowork
GuideID
Rientjes
ASU
Westerduin
Riforce
Spoor6
Ariens
Felix van der Putten
Business Open
Ann Taveirne
Elha Cosmetics